Forsränning i Iran – Bästa floderna

FORSRÄNNING I IRAN – HÄR ÄR BÄSTA FLODERNA

 

Forsränning, som har blivit mycket populärt den senaste tiden i Iran, innebär att med båt eller flotte åka ned för strömt vatten. För att hålla rätt kurs krävs att deltagarna aktivt är med och paddlar och styr. Vill man transportera sig enkelt och snabbt på vattnet är det just forsränning som gäller och i Iran finns det många floder med vacker natur som lämpar sig bra för forsränning och lämpligaste tiden för denna aktivitet är maj till november.

Här är en lista på några av de bästa floderna för forsränning i Iran:

 

ZAYANDEH ROOD
En av centrala Irans viktigaste floder. Bäst tiden på året är våren när denna flod har som mest vatten. Kortaste sträckan är tre kilometer och tar cirka 30 minuter. Vågorna är nivå två och tre, vilket betyder att det passar äventyrare med god psykisk och fysisk hälsa mellan tolv och 50 år.

HARAZFLODEN
Ligger i provinsen Mazandaran i norra Iran. Från parken Mirza Kuchak Khan till Amol är det fyra kilometer och tar två timmar. Vågorna är på nivå två och tre, men det finns också delar av denna flod där nivån är fyra, vilket inte rekommenderas för nybörjare.

SEFID ROOD
Denna flod har mycket vacker och orörd natur. Här kan du glida fram genom berg, odlingsfält, byar och stäppmark. Detta är Irans näst längsta flod och vågorna är på nivå två och tre, perfekt för forsränning och kajak.

CAESARFLODEN
Ligger i provinsen Lorestan med vågor på nivå två, tre och fyra. Passar både nybörjare och professionella.

ARVAND ROOD
Ligger i sydvästra Iran, i provinsen Khuzestan. Här kan du forsränna längs den 20 kilometer långa floden med många spännande inslag.

KARAJFLODEN
Startar i södra delarna av Alborzbergen och passar främst professionella seglare och paddlare.

SIRVANFLODEN
Ligger i provinsen Kurdistan och här kan man segla långt. En väg som passar både professionella och nybörjare, samt kajak. Vågorna i denna flod är på nivå tre till fem.

ARMANDFLODEN
En del av Karunfloden i provinsen Chaharmahal va Bakhtiari. Här finns en 20 kilometer lång väg för forsränning. Vågorna är på nivå två till fyra och passar de flesta. Floden här har mycket vacker natur i och med att det går rakt igenom Zagrosbergens hjärta. Längs vägen kan du stanna vid någon av alla småbyar för att vila upp dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *